Web Analytics Made Easy - Statcounter

سامانه جی.آی.اس (GIS) سامانه‌ ای برای دریافت، ذخیره، ویرایش، تحلیل و نمایش داده‌های مرتبط با مکان و جغرافیا است که با بهره‌گیری از این سامانه‌ می‌توان کلی داده‌های مکانی و جغرافیائی را نگهداری و تجزیه و تحلیل کرد.
همچنین جی.آی.اس امکان انجام تحلیل‌های پیچیده با استفاده از مجموعه‌ داده‌های مختلف مکانی و غیر مکانی را به‌صورت همزمان دارد و از آنجا که سازماندهی جهت مبارزه با قاچاق کالا نیازمند اطلاعات جامع و دقیق و سریع است، بنابراین فناوری اطلاعات جغرافیائی برای تامین این نیاز بسیار لازم و ضروری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


از دیگر قابلیت‌های جی.آی.اس آن است که می‌توان همه اطلاعات از جمله اطلاعات آماری، اقتصادی، نظامی، فرهنگی و... را براساس موقعیت جغرافیائی دسته‌بندی و به‌روز رسانی کرد به‌گونه‌ای که مجموعه‌ای از اطلاعات پراکنده و مرتبط همگی بر روی نقشه و موقعیت جغرافیائی قرار می‌گیرند که بررسی تمامی آن‌ها درکنار یکدیگر در مدیریت مبارزه با قاچاق کالا و ارز نقش مهمی ایفا می‌کند و به‌منظور تعیین برنامه‌های کوتاه مدت و بلند مدت جهت مبارزه با قاچاق کالا بسیار حائز اهمیت است.
در جی.آی.اس به هر نقطه مجموعه‌ای از اطلاعات متصل می‌شود به‌طوری که انبوهی از اطلاعات در یک نقطه و در محل سرور ستاد جمع‌آوری می‌شوند. به‌عنوان مثال مجموعه‌ای از اطلاعات پراکنده در رابطه با امور متعددی که در یک شهر مرزی صورت گرفته است، دراختیار نهاد‌های مختلف قرار دارد حال اگر تمامی این اطلاعات در محل شهر مرزی و بر‌روی نقشه جمع شود می‌تواند کمک چشمگیری به تعیین راهکار مبارزه با قاچاق از طریق مشخص کردن وظایف و مسئولیت‌ها کند.
همچنین همه اقدامات صورت گرفته‌ قبلی و مصوبات مربوطه همگی به نقطه شهر مرزی مدنظر متصل خواهند بود که مجموعه‌ی این‌ها کمک شایانی در ارتقا اقدامات لازم جهت مبارزه با قاچاق کالا خواهند کرد.
با استفاده از فناوری اطلاعات جغرافیائی می‌توان تصمیمات مهمی رادر سطح ملی در این زمینه گرفت که به مواردی از آن اشاره می‌کنیم:
1- افزایش مشارکت عموم مردم برای مبارزه با قاچاق کالا بدین صورت که افراد با استفاده از اینترنت می‌توانند محل رفت‌وآمد قاچاقچیان را بر روی نقشه مشخص کرده و با توضیح کوتاهی برای مامورین ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ارسال کنند.
2- ایجاد وهم در قاچاقچیان با افزایش ریسک قاچاق به سبب اطلاعات بدست آمده از کل گستره‌ی جغرافیایی.
3- آرشیو بندی و مقایسه اطلاعات مربوط به قاچاق کالا بر روی نقشه به‌گونه‌ای که بتوان مشاهده کرد که چه استانی با افزایش یا کاهش قاچاق کالا در طی چند سال مواجه شده است.
4- مقایسه نتایج اقدامات انجام شده در هر منطقه که در جهت مبارزه با قاچاق کالا و ارز صورت گرفته و در قالب نقشه و نمودار مشخص می‌شود.
5- در اختیار قرار دادن مجموعه کاملی از اطلاعات از جمله وضعیت اشتغال، وضعیت اقتصادی، جمعیت شهرهای مرزی، نوع کالای قاچاق، انواع گزارش‌ها، اطلاعات توپوگرافی و تصاویر ماهواره‌ای از مناطق به کارشناسان و مدیران مسئول.
بر اساس ماده هشتاد و یک ودو فصل سیزدهم برنامه ششم در راستای اعمال دولت الکترونیک می‌بایستی فناوری اطلاعات جغرافیائی (GIS) در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و همچنین در تمامی نهادهای مربوط مورد استفاده قرار گیرد تا شرایط مناسبی برای مدیریت و نظارت هوشمندانه در جهت مبارزه با قاچاق کالا و ارز فراهم شود.
..............................................................
* عضو هیئت علمی دانشگاه صدا و سیما

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۶۷۸۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رحمت‌اله بیگدلی خطاب به احمد خاتمی: نه کلید بهشت دست شماست و نه در ادعای مبارزه با ناهنجاری صادق هستید!

 رحمت‌اله بیگدلی به سخنان احمد خاتمی که گفته بود « به زور کسی را به بهشت نمی بریم امات جلوی ناهنجاری ها می ایستیم»، واکنش نشان داد.

بیگدلی خطاب به امام جمعه مشهد در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:

 آقای خاتمی، چه کسی گفته شما بهشتی هستید و کلید بهشت در دست شماست؟
نه کلید بهشت در دست شماست و نه شما در ادعای ایستادن در مقابل ناهنجاری صادقید، اگر صادقید؛

۱. در مقابل تخلف هزار میلیاردی کاظم صدیقی بایستید و شفاف‌سازی کنید!

۲. در مقابل فساد سه و نیم میلیارد دلاری چای دبش در دولت رئیسی بایستید و شفاف‌سازی کنید!

۳. در باره پرونده بابک زنجانی شفاف‌سازی کنید و بگویید: چه کسی به او مجوز فروش نفت داد، چه کسی او را پشتیبانی کرد و تکلیف دو میلیارد و هفتصد میلیون دلار بدهی او چه شد؟!

۴. خواهان رسیدگی به پرونده باندی شوید که با لغو یک‌جانبه قرارداد کرسنت بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار خسارت زدند و باعث محکومیت دو میلیارد دلاری ایران در دادگاه لاهه شدند؟

۵. در مقابل تورم و گرانی که دمار از روزگار مردم درآورده است بایستید و عوامل آن را به مردم معرفی کنید!

 

 

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • مرکز «پوشاک استوک» منطقه شدیم
  • قاچاقچی کالا در همدان نقره داغ شد
  • بهانه‌ طلافروشان برای عدم ثبت معاملات به پایان رسید | مبادلات طلا ساماندهی خواهد شد؟ | پاسخ سازمان مالیاتی به ابهامات صنف طلافروشان
  • بهانه‎ طلافروشان برای عدم ثبت معاملات به پایان رسید
  • افزایش ۲.۵ برابری تشکیل پرونده‌های تعزیراتی در حوزه بازرسی قاچاق کالا و ارز
  • خودروهای گشت ارشاد در تهران ۴۰ سال پیش!/ عکس
  • محکومیت ۶ میلیاردی قاچاقچی کالا دراصفهان
  • قاچاقچی سیگار در اردبیل جریمه شد
  • رحمت‌اله بیگدلی خطاب به احمد خاتمی: نه کلید بهشت دست شماست و نه در ادعای مبارزه با ناهنجاری صادق هستید!
  • جریمه قاچاقچی سیگار در اردبیل