Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش زومیت، حمیدرضا دهقانی‌نیا، مدیر کل فناوری اطلاعات ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، دیروز طی یک نشست خبری اعلام کرد که درخواست ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز از اعضای صنف فروشندگان تلفن همراه این است که از این پس از خرید تلفن همراهی که قادر به احراز اصالت آن نیستند، پرهیز کنند و پیش از خریداری تلفن همراه، از قاچاق نبودن آن اطمینان حاصل کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دهقانی خاطرنشان کرد که فروشندگان باید این موضوع را در مورد گوشی‌هایی که در حال حاضر شامل طرح رجیستری نیستند نیز در نظر داشته باشند.

دهقانی خاطرنشان کرد که احراز اصالت گوشی تلفن همراه از روی کد IMEI آن قابل انجام است. به اعتقاد وی، طرح ثبت گوشی در شبکه یا رجیستری، مصداق نزدیک همکاری دولت و بخش خصوصی است. دهقانی چنین همکاری‌‌هایی را لازمه‌ی رساندن طرح‌های ملی این‌چنینی با ضریب نفوذ بالا به نتیجه‌ی مطلوب می‌داند.

مدیر کل فناوری اطلاعات ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه فرآیند‌های دیگری نیز مشمول طرح رجیستری شده‌اند، افزود: در گذشته، احراز اصالت کالا از طریق کد دستوری #۷۷۷۷* انجام می‌شد؛ اما اکنون باید علاوه‌ بر مورد ذکرشده، پس از استعلام فرآیند اصالت خریداران فعال‌سازی گوشی را انجام دهند. برای این کار، خریدار باید از طریق کد دستوری #۷۷۷۷* اقدام کند که در این سامانه‌، گزینه‌ی دوم مربوط به فعال‌سازی گوشی است.

دهقانی‌نیا در ادامه از اجرای فاز سوم طرح رجیستری گوشی تلفن همراه از هفته‌ی آینده خبر داد و گفت: گام انتقال مالکیت مربوط به افرادی است که می‌خواهند گوشی خود را بفروشند یا گوشی دست دوم خریداری کنند که بر این اساس باید تمامی مراحل اصالت کالا و فعال‌سازی آن انجام شود. براساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران، طرح رجیستری با موفقیت در حال انجام است.

طبق گفته‌ی دهقانی نیا، در ۹ ماه اول سال ۱۳۹۵، ارزش واردات رسمی گوشی موبایل، ۱۴۷ میلیون دلار بوده که در ۹ ماه اول سال ۹۶ این رقم به ۲۷۸ میلیون دلار رسیده است. همچنین در پاییز سال ۹۵، ارزش وارداتی تلفن همراه ۵۶ میلیون دلار بوده که این رقم در پاییز امسال به ۱۴۴ میلیون دلار رسیده است؛ بنابراین، واردات رسمی تلفن همراه رشدی ۱۶۰ درصدی داشته است.

دهقانی نیا در خصوص فاز سوم طرح رجیستری گفت: مرحله‌ی سوم در زمان خرید و فروش‌ گوشی‌های دست دوم کارایی دارد و این امکان را برای مالک فراهم می‌کند که اگر گوشی تلفن همراهش سرقت شد، بدون نیاز به مراجعه به جایگاه خاصی، گوشی را از حیز انتفاع خارج کند و حتی این امکان را به دارنده‌ی ‌گوشی می‌دهد که بتواند وضعیت گوشی سرقت‌شده‌‌ی خود را تشخیص دهد.

حمیدرضا دهقانی‌ نیا در ادامه بیان داشت که مطابق اعلام وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، تمام گوشی‌های تلفن همراهی که تا ساعت ۲۳ و ۵۹ دقیقه‌ی روز ۱۴ آذر ۱۳۹۶ روشن شده و سرویس دریافت کرده‌اند، گوشی مجاز تلقی می‌شوند و سرویس مربوطه را دریافت خواهند کرد؛ اما این تاریخ دیگر قابل تمدید نیست.

وی در ادامه گفت: روزانه تعدادی گوشی از شبکه‌ی تلفن همراه خارج می‌شود و بیش از ۷۰ درصد گوشی‌هایی که وارد شبکه می‌شوند، فعال هستند و شناسه‌ی آن‌ها پس از استعلام پاسخ مثبت می‌گیرد. بر اساس برنامه تلاش می‌کنیم قبل از بیست و دوم بهمن‌ماه، یکی از سه برند سامسونگ، ال‌جی یا هواوی، مشمول طرح رجیستری شود.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۲۴۱۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخلف زیر گوش وزارت بهداشت/داروخانه‌ها دیگر کاره‌ای نیستند+فیلم

دکتر زهرا عرب زاده گفت: شاید مکمل‌ها به انداره دارو‌ها اثرات سوء و اثرات درمانی نداشته باشند، ولی خرید مکمل‌ها از جایی غیر از داروخانه‌ها ممکن است مشکلاتی از جمله مغایرت ترکیبات روی جلد با محتویات مکمل و احتمال انقضای تاریخ مصرف را به وجود بیاورد.

دکتر زهرا عرب زاده، دکتر داروساز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در خصوص فروش دارو و مکمل‌ها در سایت‌ها و پیج‌های اینستاگرامی اظهار داشت: قوانین موجود در سازمان غذا و دارو مشخص کرده که فروش مواد دارویی و مکمل‌ها و کالا‌های سلامت محور باید فقط از طریق داروخانه‌های معتبر انجام شوند و خرید اینگونه کالا‌ها از سایت‌های مختلف که مجوز سازمان غذا و دارو را ندارند و داروساز نظارتی بر آن‌ها ندارد تخلف محسوب میشود.

وی افزود: من خود شاهد فروش آمپول‌های تزریقی در سکو‌های اینترنتی از جمله اینستاگرام بوده ام؛ توصیه ما این است که شهروندان با مشاهده این موارد حتما تخلف صورت گرفته را به سازمان غذا و دارو اطلاع دهند، چون کالا‌هایی که خارج از داروخانه‌ها به فروش میرسند ممکن است دارای برچسب اصالت کالا نباشند.

دکتر عرب زاده اشاره کرد: شاید مکمل‌ها به انداره دارو‌ها اثرات سوء و اثرات درمانی نداشته باشند، ولی خرید مکمل‌ها از جایی غیر از داروخانه‌ها ممکن است مشکلاتی از جمله مغایرت ترکیبات روی جلد با محتویات مکمل و احتمال انقضای تاریخ مصرف را به وجود بیاورد.

عرب زاده در ادامه گفت: دارو‌ها و مکمل‌ها برچسب اصالت وزارت بهداشت را دارا هستند و همچنین دارای کد و تاریخ انقضاء هستند که شهروندان برای اطمینان از تایید اصالت این کالا‌ها میتوانند کد کالای مورد نظر را در سامانه تی تک به آدرس (https://ttac.ir/) وزارت بهداشت که زیر نظر سازمان غذا و داروست چک کنند و از اصالت کالا مطمئن شوند.

وی در آخر تصریح کرد که باور‌های اشتباهی وجود دارد که مکمل‌ها ممکن است خواص تقویت کننده داشته باشند و جلوی بیماری‌ها را بگیرند، ولی در واقعیت مکمل‌ها بیشتر مناسب افرادی هستند که مشکلات سوء جذب دارند و نمیتوانند به صورت متنوع مواد غذایی مصرف کنند. ولی اکثر افراد به صورت سرخود و بدون نسخه پزشک اقدام به تهیه مکمل‌ها میکنند که توصیه میشود اگر تغذیه مناسب و متنوعی دارند و مشکل خاصی ندارند اقدام به تهیه مکمل بدون نسخه پزشک نکنند.

دیگر خبرها

  • جزئیات تعرفه مکالمه و اینترنت برای حجاج اعلام شد
  • اعلام جزئیات تعرفه مکالمه و اینترنت برای حجاج ایرانی
  • هشدار؛ مراقب این نرم افزار‌های جعلی باشید
  • تخلف زیر گوش وزارت بهداشت / داروخانه‌ها دیگر کاره‌ای نیستند+فیلم
  • تخلف زیر گوش وزارت بهداشت/داروخانه‌ها دیگر کاره‌ای نیستند+فیلم
  • ایران ۱۰۰ تولیدکننده موبایل دارد، کره جنوبی یک عدد؛ چرا این نگران‌کننده است‌؟
  • سلفی جدید بهرام رادان همه را متعجب کرد
  • جنجال خانواده متوفی برای استفاده از اثر انگشت برای باز کردن قفل گوشی
  • آزمایش یخ زدن دو گوشی تلفن همراه + فیلم
  • ۹۶ هزار نفر عضو جامعه کارگری و کارفرمایی آذربایجان‌غربی هستند